Institutii Publice: Statul Etiopia
Asistenta Juridica

Prima Pagina          
Cautare generala

InfoDosar.ro
Cauta online dosarul din Instanta:
-Administratie
Institutii Publice

   Consiliile Judetene
   Judetele Romaniei
   Prefecturi
   Primarii
   Evidenta Populatiei
   Directiile de Pasapoarte
   Directiile Eliberari Pemise si Inmatriculari
   Directii de Statistica
   Arhivele Nationale
   Agentiile Domeniilor Statului
   Administratii ale Apelor Romane
   Drumurile Nationale
   Autoritati Sanitar-Veterinare
   Oficiile pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie
   Oficii Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit
   A.P.I.A.
   Oficii Judetene pentru Consultanta Agricola
   Directiile de Agricultura
   Directiile FitoSanitare
   Ocoale Silvice
   Asociatii de Vanatoare si Pescuit
   Regiunile de Dezvoltare
   Agentiile pentru Protectia Mediului
   Casele de Asigurari de Sanatate
   Casele de Pensii
   Agentii de Somaj
   Asociatia Nevazatorilor
   Protectia Copilului
   Agentii Teritoriale pentru Prestatii Sociale
   Compartimente A.N.E.S.
   Consilii de Formare Profesionala
   Cartelul "Alfa"
   Administratiile financiare
   Trezorerii
   Camerele de Comert
   Curtile de Conturi
   Garzile Financiare
   Protectia Consumatorului
   Consiliul Concurentei
   Corpul Contabililor Autorizati
   Lista Contabililor Autorizati
   Lista Consultantilor Fiscali
   Tabloul arhitectilor din Romania
   Serviciile Judetene de Metrologie Legala
   Centre Evaluatori ANEVAR
   Agentiile pentru Conservarea Energiei
   CENTROCOOP
   ANCOM (ANRCTI)
   Inspectorate Scolare Judetene
   Directii Tineret
   Directii Judetene pentru Sport
   Federatii de Sport
   Biblioteci Judetene
   Directii Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National
   Centre Judetene pentru Cultura Traditionala
   Muzee Judetene
   Biserici si Culte
   Teatre Judetene
   Federatia Sindicala "Spiru-Haret"
   Barouri de avocati
   Tabloul avocatilor
   Tabloul mediatorilor
   Birouri Avocatul Poporului
   Birouri de Cadastru
   Instante de Judecata
   Parchete
   Penitenciare
   Institute de Medicina Legala
   Notari Publici
   Executori Judecatoresti
   Lichidatori
   Consilieri Proprietate Intelectuala
   Traducatori Autorizati de MJ
   Colegiile Farmacistilor
   Colegiile Medicilor
   Colegiile Medicilor Dentisti
   Ordinul Asistentilor Medicali
   Spitale
   Centre Judetene Antidrog
   Centre de Transfuzie Sanguina
   Directiile de Sanatate Publica
   Crucea Rosie Romana
   Inspectorate de Stat in Constructii
   Auditori Energetici
   Inspectorate de Munca
   Garzile de Mediu
   Vamile
   I.S.U.
   InfoTrafic
   S.R.I.
   Birourile de Imigrari
   Autoritatile pentru Straini
   Politia Romana
   Jandarmeria Romana
   Centre Militare Judetene
   CREDITCOOP
   Casele de Ajutor Reciproc
   Retea CEC Bank
   Retea BCR
   Retea BancPost
   Retea BRD
   Retea Raiffeisen
   Retea Banca Carpatica
   Retea Banca Transilvania
   Retea Romextera Bank
   Oficii Postale
   Agentiile de Voiaj si Statiile CFR
   ARR-uri
   RAR-uri
   Statele Lumii
   Misiunile Diplomatice

 

 

Sunteti aici: Institutii publice » Statele Lumii » Statul Etiopia

Informatii Utile despre Etiopia

Conditii de intrare si regim de sedere

Este necesara viza de intrare. Viza de intrare se acorda pentru 30 de zile, dupa care se poate prelungi, la cerere. Viza de intrare se acorda in scop oficial (viza diplomatica sau viza de serviciu), in scop de afaceri, de imigrare, turistic, tranzit si pentru studii. Viza de intrare se poate obtine si la frontiera.

Cetatenii straini care au intrat in Etiopia cu viza turistica nu pot obtine permis de munca in aceasta tara. Anterior emiterii vizei, trebuie obtinuta certificarea ca toate conditiile emiterii vizei au fost indeplinite, in conformitate cu Proclamatia nr. 114/2004. Permisele de sedere temporara nu depasesc perioada de valabilitate de un an. Valabilitatea vizelor este stabilita de Autoritatea etiopiana pentru Imigratie. Viza turistica poate fi prelungita pana la 3 luni. Pentru prelungirea peste aceasta perioada, vizitatorul strain trebuie sa prezinte documente care sa ateste motivul prelungirii sederii, caz in care i se va emite permis de sedere temporara sau permanenta.

Permisul de sedere poate fi revocat in cazul in care se constata falsitatea documentelor prezentate pentru obtinerea acestuia, in cazul in care cetateanul strain posesor al permisului este plecat din Etiopia pentru o perioada mai mare de un an, sau daca se constata ca acesta a fost obtinut in urma unei casatorii de convenienta.

Pentru informatii suplimentare despre conditiile de intrare si regimul de sedere in Etiopia, va recomandam sa consultati informatiile oficiale furnizate de autoritatile etiopiene:

Amenintari teroriste

Riscul amenintarilor teroriste in Etiopia este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.

Recomandam cetatenilor romani care calatoresc sau se afla in Etiopia sa consulte periodic informatiile prezentate de autoritatile etiopiene si sa urmeze recomandarile acestora (www.mfa.gov.et, www.ethio.net , www.mojet.gov.et ). Recomandam, de asemenea, accesarea periodica a paginii web a Ministerului roman al Afacerilor Externe ( www.mae.ro ).

Siguranta si criminalitate

Situatia de securitate este volatila, iar posibilitatile de interventie si de protectie din partea autoritatilor locale sunt reduse. in cursul anului 2005 au avut loc mai multe evenimente violente, atat in capitala Addis Abeba, cat si in zonele de frontiera cu Eritrea si Somalia. Aceste evenimente s-au produs pe fondul organizarii alegerilor (in luna mai 2005) si al tensiunilor politice (din luna noiembrie 2005, care continua si in prezent). in teritoriu persista amenintari latente, iar in capitala situatia este in prezent calma.

Recomandam cetatenilor romani care, din motive profesionale, sunt constransi sa se deplaseze in Etiopia, sa se informeze in prealabil asupra situatiei de securitate din aceasta tara si sa manifeste atentie si prudenta sporite pe toata durata prezentei lor.

in Etiopia exista riscul imbolnavirilor de malarie, febra tifoida, ameoba si SIDA/HIV. Va recomandam ca, inainte de efectuarea unei deplasari in aceasta tara, sa consultati un medic si sa luati toate masurile de protectie necesare pentru pastrarea sanatatii, inclusiv vaccinarile obligatorii trecute in cartea galbena. Este foarte important sa nu plecati fara o asigurare medicala de calatorie, care sa includa acoperirea costurilor medicale in caz de imbolnavire sau accident, precum si a costurilor de transport in cazul necesitatii unei evacuari din motive medicale.

Pentru eventuale solicitari de asistenta consulara, cea mai apropiata misiune diplomatica romana este Ambasada Romaniei din Addis Abeba. Rugam persoanele interesate sa aiba totusi in vedere posibilitatile limitate de interventie consulara ale ambasadei in aceasta regiune.

Tipurile de infractiuni frecvente sunt furturile, inselaciunile, sau traficul ilegal de valuta. Vizitatorii trebuie sa evite locurile aglomerate, rau famate si orice fel de interactiuni cu localnici necunoscuti, aflati pe strada, in hoteluri, restaurante.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini.

in cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. in cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat (Ambasada Romaniei din Addis Abeba).

Ambasada Romaniei la Addis Abeba
Bole Kifle Ketema, Woreda 17, Kebele 19, Houses no. 9-10, P.O.Box 2478 Addis Ababa
Telefon: (00251)-(011) 6610156; Fax: (00251)-(011) 6611191
Telefon mobil secretariat: (00251)-(091) 1255072;
E-mail: roembaddis@ethionet.et

in cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta :

  • 911 – serviciul de urgente Politie
  • 912 – Pompieri
  • 92 – serviciul de Ambulanta Crucea Rosie.

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege. in cazul comiterii unei crime, in functie de gravitatea acesteia, cetateanul strain va fi judecat de Federal First Court sau Federal High Court. Acesta nu poate fi eliberat pe cautiune decat in cazul in care crima comisa nu este grava.

Sistemul medical

Este necesara incheierea unei asigurari medicala si de calatorie pentru toata durata calatoriei in Etiopia. Exista si posibilitatea incheierii unor asigurari medicale in interiorul tarii.

Se recomanda vaccinarea impotriva febrei galbene, febrei tifoide, hepatitei B, meningo-encefalitei. Malaria este des intalnita, in special in zonele joase ale tarii.

Conditii privind traficul auto

Sistemul de circulatie auto este similar celui european. Drumurile si arterele principale din capitala si imprejurimile imediate sunt de calitate buna, insa drumurile colaterale au o stare precara. Pentru deplasarile in afara capitalei se recomanda autoturismele 4x4 sau cursele aeriene. Viteza maxima legala este de 80 km/h in localitate si 150 Km/h in afara localitatii. Parcarea se poate face numai in locurile permise. Este obligatorie purtarea centurii de siguranta.

Permisul de conducere

Este obligatorie obtinerea unui permis de conducere etiopian, care se obtine in baza celui romanesc. Valabilitatea permiselor de conducere este, de regula de 2 ani.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

in cazul producerii unui accident de circulatie se contacteaza imediat ADDIS ABABA TRAFFIC POLICE, la urmatoarele numere de telefon: (011)-6628222 (pentru urgente) sau (011)-6622738 (pentru informatii), pentru a constata, la fata locului, cauzele accidentului si pentru a decide masurile necesare.

Utilizarea cartilor de credit

in Etiopia pot fi utilizate cartile de credit la hotelurile mari (Sheraton si Hilton) si la aeroport.

Reglementari vamale

Prevederile vamale sunt reglementate prin Proclamatia nr. 60 / 1997. Nu exista limitari la sumele in valuta. La vama, bagajele calatorilor sunt trecute prin filtru, fiind admise fara taxe vamale obiectele de uz personal, bauturile alcoolice care nu depasesc cantitatea de 2 litri. Nu sunt admise, la intrarea sau iesirea din tara, obiectele considerate periculoase pentru siguranta calatorilor sau siguranta de stat. Nu este admisa scoaterea din tara a obiectelor declarate interzise comercializarii (piei de animale, obiecte din fildes etc.). Informatii suplimentare pot fi obtinute de la Ethiopian Customs Authority, P.O.Box no. 3248 Addis Ababa, Tel: (00251)-(011) 5513100; Fax: (00251)-(011) 5518355.

Regimul medicamentelor

Tipurile de medicamente permise la import sunt mentionate in Lista revizuita emisa de Autoritatea de Administrare si Control a Medicamentelor, sub rezerva actualizarii permanente a acesteia, in functie de ultimele descoperiri in materie. Medicamentele care nu se afla in aceasta lista sunt considerate interzise la import.

Autoritatea Etiopiana de Administrare si Control a Medicamentelor (Ethiopian Drug Administration and Control Authority), P.O.Box 5681 Addis Ababa, Tel: (00251)-(011) 5524117; Fax: (00251)-(011) 5521392, E-mail: daca@ethionet.etAdrese Utile in Etiopia:
Ambasada Romaniei in Republica Federala Democratica Etiopia

Adresa: Bole Kifle Ketema, Kebele 03, Houses 9/10
P.O. Box: 2478, Addis Ababa
Telefon: 00-251-11-661.01.56
Fax: 00-251-11-661.11.91
E-mail: roembaddis@ethionet.et

   Vezi toate Misiunile Diplomatice
Sursa: www.mae.ro


 

 

Ultimele comentarii:
Florin S comenteza: ''Cnventiile civile sunt greu de deosebit de un contrcat de munca mai ales atunci cand obiectul de activitate al conventii ... »»''

Laurentiu Galca comenteza: ''Sunt angajat la firma URBAN PROTECT din sinaia jud Prahova In urma controalelor pe care ati facut la firma respectiva si ... »»''

cornel comenteza: ''Doresc sa achizitionez un autoturism Skoda, fabricat octombrie 2006 diesel 1,9 norma poluare E3, emisii co2 140.Va rog s ... »»''

daragiu petre comenteza: ''buna zioa.am o mica problema .am avut o oprire pe salariu meu.iar deaci eu am platit totii banii care trebuia prin ing b ... »»''

stefania comenteza: ''Buna seara , numarul de telefon numai este valabil cum as putea intra in posesia celui nou ,
Multumesc
... »»''

Jebelean Lidia comenteza: ''Buna ziua,

Detin un Titlu de proprietate comun pentru suprafata de 9,088 ... »»''

dan comenteza: ''DNA SA SE SESISEZE IN LEGATURA CU ABUZURLE FACUTE LA COMANDA DE MORIE COMANDANTUL DE LA SADU IN FAVOAREA LUI FANE DOGARU ... »»''

 

 

Harta administrativa a Romaniei Judetul Satu-Mare Judetul Bihor Judetul Salaj Judetul Cluj Judetul Alba Judetul Hunedoara Judetul Arad Judetul Timis Judetul Caras-Severin Judetul Mehedinti Judetul Dolj Judetul Olt Judetul Gorj Judetul Vâlcea Judetul Arges Judetul Dâmbovita Judetul Teleorman Judetul Giurgiu Judetul Calarasi Judetul Constanta Judetul Ialomita Judetul Prahova Judetul Brasov Judetul Sibiu Judetul Buzau Judetul Braila Judetul Tulcea Judetul Vrancea Judetul Galati Judetul Mures Judetul Covasna Judetul Harghita Judetul Bacau Judetul Vaslui Judetul Neamt Judetul Iasi Judetul Bistrita-Nasaud Judetul Maramures Judetul Suceava Judetul Botosani Judetul Bucuresti Judetul Ilfov Judetul Ilfov

 

 

 

Prima Pagina          Sitemap          Harta Site          Mergi sus


Toate datele afisate sunt informatii publice, publicate de autoritatile si institutiile publice sau in cadrul documentelor destinate publicului (Monitorul Oficial, Acte ale autoritatilor publice s.a.).
Consimtamantul persoanei vizate nu este cerut atunci cand prelucrarea priveste date obtinute din documente accesibile publicului, conform legii. (art.5, alin.2, lit.f din Legea nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date). Notificare Operator de date cu caracter personal nr. 2447/2015.
Reclamatie date cu caracter personal